هواپیما
امتیاز ما

اگر اهل سفرو گردش باشید هنگام خرید بلیط هواپیما یا رزرو هتل و یا حتی در فرودگاه با اصطلاحاتی مواجه می‌شوید که ممکن است معنی آن‌ها را ندانید و کمی گیج‌کننده به نظر بیایند. پس چنانچه می‌خواهید مانند یک مسافر حرفه‌ای سفر کنید بهتر است قبل از هر اقدامی با تعدادی از این اصلاحات و معانی آن‌ها آشنا شوید.

سفر اصطلاحات و زبان خاص خود را دارد که حتی اگر زبان انگلیسی را هم بلد باشید ممکن است این اصطلاحات برایتان غربیه باشد. هر چند که در دنیای پر سرعت امروزی سفر با هواپیما رونق بیشتری پیدا کرده و اکثر افراد زبان آن را به خوبی یادگرفته‌اند اما برای اینکه با خیالی آسوده‌تر سفر کنید پیشنهاد می‌کنیم مطلب زیر را مطالعه کرده  و اصطلاحات رایج در هواپیما و هتل را به خاطر بسپارید.

اصطلاحات رایج در خرید بلیط هواپیما

Air line  (ایرلاین): بلیط خود را با چه ایرلاینی می‌خواهید خریداری کنید؟ هنگام خرید بلیط هواپیما، این اولین سوالی است که بعد از مشخص شدن مسیر و تاریخ پرواز از شما پرسیده می‌شود. واژه ایرلاین در واقع معادل شرکت‌های هواپیمایی در زبان فارسی است. این شرکت‌ها ناوگان‌های هوایی هستند که در مسیرهای مختلف خدمات‌دهی می‌کنند. به عنوان مثال شرکت هواپیمایی ماهان، آسمان، قشم ایر، ایران ایر و … شرکت‌های هواپیمایی داخلی و هواپیمایی لوفت هانزا، اتریشی، امارات و … شرکت‌های هواپیمایی خارجی هستند. هر کدام از این ایرلاین‌ها پروازهای خود را در مسیرهای مشابه انجام می‌دهند و شما می‌توانید با توجه به ساعت پروازی، قیمت بلیط و خدماتی که هر ایرلاین در طول سفر ارائه می‌دهد، بلیط خود را خریداری کنید. (خرید بلیط هواپیما)

Class (کلاس‌های پروازی): نوع کلاس‌های پروازی دومین چیزی است که هنگام خرید بلیط هواپیما و بعد از انتخاب ایرلاین باید در مورد آن تصمیم بگیرد. کابین هر هواپیما با توجه به مسیر و نوع آن چند مدل صندلی دارد که هرکدام خدمات خاصی را در طول پرواز به مسافر ارائه می‌دهند و به همین نسبت با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند.

Economy Class (کلاس اکونومی): اکونومی کلاس بیشترین تعداد صندلی‌های هر هواپیما را به خود اختصاص داده و ارزانترین نوع بلیط محسوب می‌شوند. در اوکونومی کلاس صندلی‌ها به ترتیب پشت هم قرار گرفته و خدمات در حد متوسط به مسافر ارائه می‌شود.

Premium Class (پرمیوم کلاس): پرمیوم کلاس مابین اکونومی و بیزینس قرار می‌گیرد. صندلی‌های این کلاس پروازی با فاصله بیشتر از اکونومی چیده شده و جادارتر هستند به همین نسبست قیمت آن‌ها کمی گرانتر از اکونومی کلاس است.

Business Class (بیزینس کلاس): بلیطبیزینس کلاس گرانتر از کلاس اکونومی است. مسافران این کلاس پروازی صندلی‌خایی بسیار راحت در فضای خصوصی در اختیار دارند و در طول خدمات ویژه‌ای مانند وعده‌های غذایی گرم، مانیتور اختصاصی و … به آن‌ها ارائه می‌شود.

Firs Class (فرست کلاس): فرست کلاس گران‌ترین نوع کلاس پروازی در هواپیما است. کابین این کلاس پروازی کاملا اختصاصی بوده و معمولا در جلو هواپیما قرار دارد. مسافران این کابین با خدمات ویژه‌ای مانند صندلی‌های تخت خواب شو، سرویس غذا و نوشیدنی در هر ساعت از روز، مانتیور شخصی، اینترنت پرسرعت رایگان و … پذیرایی می‌شوند. در واقع کابین فرست کلاس را می‌توان به یک هتل ۵ ستاره لوکس و مجهز شبیه دانست.

سایر اصطلاحات مربوط به صندلی‌های هواپیما

  • Aisle Seats معادل صندلی کنار راهرو
  • Window Seats معادل صندلی کنار پنجره
  • Exit row معادل ردیف کنار خروج اضطراری
  • Standard  معادل صندلی استاندارد

اصطلاحات رایج در فرودگاه

Terminal (ترمینال): ترمینال بخشی از فرودگاه است که مسافران هنگام سوار شدن یا پیاده شدن از هواپیما وارد آن می‌شوند. در هر فرودگاه با توجه به میزان وسعت آن یک یا چند ترمینال وجود دارد که تعدادی به پروازهای داخلی و تعدادی هم به پروازهای خارجی اختصاص داده می‌شوند.

Gate (گیت): گیت هم واژه‌ایست که هنگام ورود به فرودگاه زیاد می‌شنوید. در واقع درهر فرودگاه چندین گیت وجود دارد که هر کدام با یک شماره مشخص شده‌اند و مخصوص یک پرواز می‌باشند. مسافر بعد از دریافت کارت پرواز بایستی به گیت مخصوص به پرواز خود رفته و منتظر اعلام اطلاعات فرودگاه برای سوار شدن به هواپیما بماند.

Arrival (ارایول): پروازهای ورودی به فرودگاه مقصد هستند. در تمام فرودگاه‌ها تابو ارایول به صورت بزرگ نصب شده و ساعت رسیدن پروازها به فرودگاه مقصد را در آن می‌توان مشاهده کرد.

Departure (دپارچر): دپارچر به پروازهای خروجی اختصاص دارد. مانند مانند ارایول تابوهایی در فرودگاه وجود دارد که اطلاعات پروازهای خروجی را نمایش می‌دهد. این واژه را می‌توان نقطه مقابل ارایول دانست.

On time (آن تایم): در صورتی که پرواز به موقع و سر ساعت مشخص شده انجام شود. بر ر.ی تبلو اطلاعات فروزگاه می‌بینید که گزینه آن تایم مقابل پرواز نمایش داده می‌شود.

Delay (دیلی): این اصطلاح به معنای تاخیر است و چنانچه پروازی هنگام ورود یا خروج تاخیر داشته باشند و به موقع انجام نشود میگویند پرواز دیلی دارد.

Check in (چک این): نشان دادن بلیط، پاسپورت یا ویزا به مسئول ایرلاین از مراحل قبل از پرواز است. به این مرحله اصطلاحا چک این پرواز می‌گویند.

Boarding (بوردینگ): هنگامی که مسافران در حال سوار شدن به هواپیما هستند. پرواز در مرحله بوردینگ قرار دارد.

اصطلاحات رایج در هتل

Single)SGL) : اتاق‌های سینگل برای اقامت یک نفر در هتل در نظر گرفته شده‌اند و معمولا فضایی ۳۵ تا ۴۵ متری دارند. (رزرو هتل)

(Double (DBL: در اتاق‌های دبل امکانات برای اقامت ۲ نفر در نظر گرفته شده است. این اتاق‌ها به دو صورت طراحی شده‌اند. با توجه به درخواست میهمان تخت اتاق به صورت تخت دونفره متصل به هم است یا دو تخت جداگانه در اتاق قرار دارد که در اینصورت به اتاق Twin می‌گویند.

(Triple (TPL: در اتاق‌های تریپل یک تخته دو نفره بزرگ و یک تخت یک نفره قرار دارد. این اتاق‌ها فضایی ۴۵ تا ۶۵ متری دارند و ۳ نفر می‌توانند در آن اقامت کنند.

Only Room: اقامت در این اتاق‌ها فقط شامل استفاده از اتاق بدون وعده‌های غذایی می‌شود.

(Bed & Breakfast (BB: اقامت در این اتاق‌ها همراه با صبحانه رایگان می‌باشد.

(Half Board (HB: اقامت در این اتاق‌هاشامل صبحانه و یک وعده غذایی رایگان (نهار یا شام) می‌شود.

(Full Biard (FB:  فول برد به معنای اقامت در اتاق همراه با سه وعده غذایی صبحانه، نهار و شام به صورت رایگان می‌شود.

(All Inclusive (ALL: مسافران این اتاق‌ها می‌توانند از تمام وعده‌های غذایی هتل به همراه دسر و نوشیدنی به صورت رایگان استفاده کنند.

(Ultra Inclusive (UALL: سرویس UALL به معنای استفاده از تمامی امکانات هتل شامل وعده‌های غذایی، دسر، نوشیدنی، استخر، اتاق‌های بازی و … به صورت رایگان می‌باشد.

اصطلاحات مشترک بلیط هواپیما و هتل

(Adult (ADL: بزرگسالانی که بیش از ۱۲ سال سن دارند.

(Child (CHD: کودکان ۲ تا ۱۲ سال

(Infant (INF: نوزادان ۰ تا ۲ سال